Například dobrovolní hasiči z Hodonic se rozhodli uspořádat oslavy příchodu nového roku ve stylu mafiánů třicátých let minulého století. „Čtyři ročníky jsme pořádali bez zvláštního zaměření Silvestra. Nyní jsme se rozhodli nalákat lidi, kteří nechtějí být doma, na kostýmovanou zábavu. Akci jsme nazvali Pátý hasičský mafia Silvestr. Vstupné je sto korun, kdo však přijde v kostýmu, zaplatí polovinu," uvedl velitel místních dobrovolných hasičů Karel Matoušek.

Do hodonického kulturního domu tak na Silvestra zamíří Borsalino a spol, ale třeba i dvojice Bonnie a Clyde. Pozvánku na „přátelskou projížďku" zveřejnili hasiči také na svém facebokovém profilu. „Oslavte s námi poslední den roku v netradičním stylu! Začínáme v šest hodin odpoledne. Bude bohatá tombola i slosovatelné vstupenky," pozval na akci Karel Matoušek.

Grease v Illegalu

Přípravou správné garderoby se jistě už nyní zabývají lidé, kteří plánují navštívit 31. prosince znojemský Illegal bar. Do něj se mohou přijít pobavit hlavně všichni ti, kteří vyznávají rock ´n´roll. „Letos jsme připravili Silvestr v rytmu Pomády. Určitě se tu objeví i nějaký Travolta či Sandy. Vstup je zdarma, lidé se již rezervují místa, ale ještě máme stále volno," řekl majitel baru Jiří Vítek.

Hosté nepřijdou ani o ohňostroj. „Ten nemůžeme vynechat. Lidem bude hrát dobrý DJ," doplnil Vítek. Party v Illegal baru začíná v sedm hodin večer.

Na oslavy Silvestra lze zajít i do největšího znojemského hotelu, do Prestige v Pražské ulici. „Přijďte si užít přivítání nového roku do příjemné atmosféry hotelové restaurace, kde na vás čeká bohatý galaraut, opravdu pestrý program a dále přiťukněte o půlnoci jedinečným sektem za zvuku ohňostroje. Začátek akce je v osm hodin večer," napsali hoteloví manažeři na web podniku.

Průvodcem večera bude kejklíř Jonáš, o hudební doprovod se postará šestičlenná kapela FanTajm a Jagoš Band. Hotel za vstupné 970 korun za osobu nabízí pestrý raut, welcome drink i půlnoční přípitek.

Slavit se bude i v menších městech. Do restaurace Slávie zamíří lidé v Miroslavi. „Pořádáme tradiční oslavy příchodu nového roku. Bude nám hrát duo Jan a Dan Hlaďovi. Máme připravený bohatý raut. Vstupné je 380 korun, začátek je v os hodin večer," pozval provozovatel restaurace Jan Schlesinger.

Speciální raut

Bouchat zátky sektu budou také v Jevišovicích Na Sýpce. „Hostům za tři sta padesát korun nabízíme skvělou zábavu. V ceně je přípitek na přivítanou, speciálně připravený silvestrovský raut, soutěž v hádání vína, bohatá tombola včetně zájezdu nebo mobilního telefonu a další ceny," lákají pořadatelé na webu Jevišovic.

Bavit se chtějí i lidé na vesnicích. V Petrovicích připravují oslavy Silvestra tamní zahrádkáři. „Máme u nás tradiční silvestrovskou zábavu pravidelně. Je to normální zábava, takže se dá přijít i v riflích. Zahraje kapela Codex stylem tři na tři, ale hlavně moderní muziku. Já se tam zajdu pobavit také," svěřila se starostka Petrovic Irena Závišková.

Dveře tamního kulturního domu se otevřou krátce před osmou hodinou večerní, vstupné je sto dvacet korun.

V Dobšicích pořádají oslavy konce roku a začátku nového tamní dobrovolní hasiči společně s divadelníky a mopedisty. „Přijďte do sokolovny oslavit s námi Silvestra! Začínáme v sedm hodin večer, hrát bude oblíbené Duo Carrie. Vstupné je jen sto korun," zvou pořadatelé.

Zatančit a pobavit se zamíří především mladší lidé také do znojemského Bermuda Pajzlu na Mariánském náměstí. „Budou tu dva DJ, otevřeme všechny bary. Akce potrvá až do rána," řekl provozní hotelu Marcel Kundrát.