Bubla se na zástupce sdružení, které bylo investorem výměny trávníku, obrátil v závěru uplynulého týdne. „Vyzval jsem je, aby písemně uznali dluh, a sdělili, do kdy jsou schopni ho uhradit. Dostal jsem jen vyjádření, že celá věc má být vyřešená do konce února. Takových odpovědí mám za rok jednání už asi třicet. Nyní jednání skončila, vše předávám právníkům," řekl Bubla. Jak dodal, následovat mají žaloby jak na sdružení fotbalové mládeže jako investora, tak město Znojmo jako majitele stadionu.

Druhá strana nechtěla rozhodnutí firmy příliš komentovat. „Všechny zainteresované strany chtějí a mají vůli záležitost řešit. Více se k situaci nebudeme za občanské sdružení vyjadřovat," uvedl jeden z jednatelů sdružení Miroslav Steinhauser.

Znojemští zastupitelé o stadionu diskutovali na svém posledním zasedání. Starosta Vlastimil Gabrhel (ČSSD) hájil svůj postup. „Ve vedení města jsme situaci nikdy nepodceňovali, ani jsme od zastupitelstva nedostali jiné pověření, než je usnesení, které připouští pouze podíl města na zaplacení jednotlivých etap, pokud jsou zajištěny další peníze z jiných zdrojů," vysvětloval starosta. Poslední vývoj radnice nekomentuje. „Stále platí, že fotbalistům s řešením jejich vztahu s panem Bublou snažíme pomoci," uvedla mluvčí radnice Zuzana Pastrňáková.

Opoziční zastupitelé mají na věc jiný názor. „Klíčové je, že stadion je v majetku města. Stavět se k celé věci tak, že město platit nemusí, jak to dělá starosta, je nezodpovědnost. Jistě, sdružení je investor. Neumím si ale představit, že by do takové investice šlo bez vědomí a souhlasu města. A pokud město dalo zhotoviteli svým chováním najevo, že s investicí souhlasí, pak ji bude nakonec muset zaplatit," argumentoval zastupitel Změny Jiří Feichtinger.

Čas přejít od vyjednávání k řešení nastal i podle zastupitele Petra Nezvedy. „Překvapilo mně, že na zastupitelstvu jsme jen slyšeli, že pokračují jednání. Na to byl čas rok. Za nynější stav nesou odpovědnost ti, kdo nechali věci zajít tak daleko. Je na vedení města, aby celou záležitost řešilo," podotkl Nezveda.

Poukázal také, že zastupitelům chybí přesné informace. „Právě proto jsem na posledním zasedání vyzval, aby město spolu s klubem předložili úplný přehled vývoje celé záležitosti kolem stadionu, včetně toho, kdy a kam směřovaly žádosti o dotace, a kdo do čeho vložil kolik peněz," dodal Nezveda.

Tlak na celkovou modernizaci stadionu vyvolal v roce 2013 postup fotbalového klubu do nejvyšší soutěže. Pravidla Fotbalové asociace ukládají nováčkům splnění předepsaných parametrů hrací plochy, tribun a zázemí včetně například vyhřívaného trávníku a umělého osvětlení.

O dotace na celou opravu nejprve žádalo právě sdružení fotbalové mládeže na ministerstvu financí, později se investorství oprav tribun se zázemím ujalo město a získalo peníze z ministerstva školství. To také přislíbilo dotaci na umělé osvětlení a kotelnu opět sdružení fotbalové mládeže.

Na poslední schůzi zastupitelé schválili další žádost o dotaci, tentokrát na obnovu povrchu tartanové dráhy. Pokud město uspěje, vloží do akce za pět milionů 1,5 milionu.