Posudek zadali členové spolku Pro Znojmo po první návštěvě členů výboru na stadionu. „Výsledek byl tehdy totiž poněkud rozpačitý. Někteří členové výboru nad nalezenými problémy mávali rukou, projektanti a stavební dozor je ve svých vyjádřeních zametali pod koberec," nastínil zastupitel Jiří Kacetl.

Spolek proto zadal zpracování dalšího technického posouzení a získaný dokument již dostali členové výboru, které čeká ve středu další jednání. „Posudek shrnuje řadu menších či větších pochybení, ukazuje, že stavaři nedodrželi ve všech případech příslušné normy. Budeme se ptát, proč na tyhle vady neupozornil před kolaudací stavební dozor," dodal Kacetl.

Co vysvětlovat bude mít podle dalšího člen výboru Jiřího Feichtingera i stavební firma. „Zjištění posudku jsou poměrně závažná. Očekávám, že k nim bude muset říct svoje zhotovitel. Názory ve výboru jsou po prvních jednání rozmanité. Nechci příliš předjímat, ale zdá se, že prozatím v něm vůle dojít k nějakým závěrům je," podotkl Feichtinger k dosavadním jednáním výboru.

Podle místostarosty Jana Groise může město zjištěné vady reklamovat přes svou správu majetku. „Pokud zjistí problémy, jako jsou ostré hrany zábradlí, drolící se betony a podobně, jistě se obrátí na příslušnou firmu s reklamací," řekl místostarosta.

Zastupitelstvo kontrolní výbor pověřilo revizí prací na stadionu v únoru, své závěry má odevzdat na červnovém jednání zastupitelstva.

Během června také má fotbalový klub dokončit testování a nastavení na jaře postaveného umělého osvětlení. Skládací stožáry proto zatím zůstanou stát. „Musíme je nejprve vyzkoušet. K tomu potřebuje s dlouhým předstihem nahlásit zvýšený odběr elektřiny a najít vhodný termín s dodavatelskou firmou. Do té doby je zbytečné stožáry sklápět a znovu stavět. Ostatně máme na ně téměř jen pozitivní ohlasy," sdělil manažer I.SC Znojmo Michal Bělák.