Silnice nejen Znojemska tak budou brázdit už dva černé Superby představitelů Znojma. Současnému úmyslu města se ale diví bývalý starosta Petr Nezveda. Ten podědil služební vůz po jeho předchůdci Pavlu Balíkovi. „Nemyslím si, že by byl už tak opotřebovaný, aby radnice musela kupovat nový. Navíc, pokud vím, jde o luxusní verzi s náhonem na všechna kola a automatickou převodovkou," řekl Nezveda.

Podle vyjádření mluvčí města má nové auto skutečně sloužit zejména pro dopravu starosty Gabrhela.

„Starší Superb zůstane i nadále součástí vozového parku města. Tento vůz byl vyrobený v roce 2004 a najeto má přibližně dvě stě čtyřicet tisíc kilometrů. Za poslední dva roky se do oprav tohoto auta muselo vložit téměř sto padesát tisíc korun, proto koupě nového auta je zcela logickým krokem," přiblížila Pastrňáková. Starší Superb má podle mluvčí sloužit hlavně potřebám místostarostů a měl by nahradit Mazdu 323, která po 13 letech již dosluhuje zcela.

Za radnicí avizovanou cenu nabízí koncern Volkswagen na svém webu Superb ve výbavě Ambition. Má bi-xenonové svítilny, vyhřívaná přední sedadla, čtyřramenný kožený multifunkční volant či elektricky nastavitelné sedadlo řidiče s pamětí.