Nejčastěji na ně narazí návštěvníci v Dolním, Středním a Horním parku, hlavně odpoledne a večer. „Cílem smíšených hlídek je zajištění veřejného pořádku, předcházení vandalismu a zvýšení bezpečí občanů. S ohledem na aktuální dění v parcích, chystáme také další opatření. Reagujeme tak na četnější stížnosti občanů, které jsme v poslední době obdrželi, i na data z pocitové mapy,“ řekl starosta Znojma Jakub Malačka.

Na vandaly ve Středním a Dolním parku od nového roku dohlíží také tři nové kamerové body. „Ty nám pomohly vyřešit již několik krizových situací. V období letních prázdnin se ovšem v parcích zdržuje více osob a dochází zde častěji k různým přestupkům. Jsme proto rádi, že naše řady posílí policisté,“ podotkl ředitel Městské policie Znojmo Petr Hladký.

Pokuty na ně neplatí, vyhlášku ignorují. Znojemští strážníci hříšníkům láhev zabaví.
Bič na alkoholiky. Strážníci ve Znojmě jim láhev zabaví

Podle Petra Pokorného, vedoucí policejního oddělení Znojmo, vyslyšeli státní policisté žádost svých kolegů navzdory vytíženosti „Našim zájmem je, aby byl ve Znojmě pořádek. Jsme rádi, že nás město a městská policie oslovili,“ ujistil Pokorný.

Město také hledá preventistu ke spolupráci s tamní romskou komunitou, jež je z velké části příčinou potíží. Zájemci mohou posílat přihlášky do výběrového řízení do 25. srpna, informace jsou dostupné na webu města.