Osvětlení funguje podle všeho dobře. „Byl to vskutku historický moment a můžeme konstatovat, že vše proběhlo v pořádku. A jakže vypadá stadion pod světly? Zkrátka fantasticky!" radovali se zástupci klubu na webu.

A přidali reakci po prvním domácím zápase v nové sezoně. „Večerní zápasy mají své kouzlo, druhá půle se hrála pod světly, a i když jsme dostali branku, tak to byl zážitek jak pro nás, tak pro fanoušky," řekl klubovému webu hráč Rostislav Šamánek.

Za branami stadionu jsou ale nálady rozpornější, řadě lidí totiž vadilo, že obří světla zůstávaly týdny stát a kazily tak výhled na historické město.

„Fotbalisté světla sklápět musí, takové dostali podmínky v závazném stanovisku památkářů. Proto bylo nutné pořídit nákladná světla. Na rozdíl od jiných měst stadion totiž stojí v těsné blízkosti centra města a stožáry proto zasahují do nejcennějších částí panoramatu," argumentoval zastupitel Jiří Kacetl, podle kterého už měli dávno zakročit úředníci.

Podle vedoucí oddělení památkové péče znojemské radnice Aleny Křivánkové fotbalisté budou muset stožáry po zápasech sklápět. „Závazné stanovisko říká, že stožáry mají být sklopené a stavět se mají jen na zápasy," konstatovala vedoucí oddělení Alena Křivánková. Na výslovném dodržování pravidel bude úřad trvat. „Zjistili jsme, že stožáry nepodléhají kolaudaci, proto nyní město Znojmo jako vlastníka stadionu vyzýváme, aby světla užívalo v souladu s vydaným závazným stanoviskem," dodala vedoucí Křivánková.

Klub ještě během středy, tedy těsně před sklopením světel argumentoval, že stožáry po nedávné úspěšné zkoušce stojí stále kvůli ladění a vystrojování navazujícího systému. „Ještě se tam dávají bezpečnostní kamery a ozvučení. Musí kamery nastavit, aby sledovaly správná místa, ladí reproduktory, aby nebyly různé ozvěny," sdělil manažer Michal Bělák.

Další opravené části městského stadionu, tedy modernizovaná hlavní tribuna se zázemím a rozšířené ochozy, již podle radnice zkolaudované jsou. Město ale vede s dodavatelem stavby reklamační řízení.