Připojit se mohou i lidé z okolních obcí, stačí, když dorazí v sobotu v půl jedenácté dopoledne ke kuchařovickému kostelu, odkud budou účastníci výletu odjíždět. „Na kole pojedeme z Kuchařovic směrem na Čížov a dále na Hardeggskou vyhlídku, případně až do Hardeggu. Z dřevěné vyhlídky se zde nabízí nádherný výhled do údolí, kterým protéká Dyje. Vidět je samozřejmě i samotná obec Hardegg s hradem v sousedním Rakousku," slibuje plakátek zveřejněný na obecním webu.

O podobné výlety je mezi obyvateli Kuchařovic poměrně velký zájem. „Dvakrát do roka pořádáme cyklovýlet, kterého se účastní obvykle mladší lidé. Myslíme ale i na starší obyvatele obce. Ti se zase zapojují do turistických výprav a vycházek, které nabízíme také dvakrát ročně," vysvětlila Jitka Krulová.

Cyklistů v Národním parku Podyjí poslední dobou přibývá. „Cyklisté se pohybují převážně po lesních i polních cestách a po bývalé asfaltové obslužné silnici, která do začátku roku 1990 vedla podél železné opony," přiblížil před časem Petr Lazárek ze správy národního parku.