„Bydlí tady asi sto padesát rodin. My starší, kteří tu žijeme od začátku, jsme měli štěstí, protože jsme si mohli na okraji Gránického údolí postavit garáže, kde pohodlně parkujeme. Ale ti mladí, kteří se sem postupně stěhují, už tolik možností nemají. A to nemluvím o faktu, že některé rodiny mají i dvě auta. Parkování je tady složité," naznačil důchodce Jaroslav Moravec.

Jak dodal, pokud ulici, kudy by v budoucnu měla auta hasičů vyjíždět, označí časem úředníci značkami zákaz zastavení, přijdou o dalších až pětadvacet parkovacích míst.

Této situace se obává i mladá maminka Zuzana Pánková, která bydlí hned v prvním ze tří domů. „Dnes parkujeme, kde se dá. Kolikrát není jiná možnost, než ve všední den porušit omezení na parkovišti, které je tady u zdi policie vyhrazené lidem, kteří jsou na úřad. Očekávám, že odpovědné orgány o této situaci vědí a přemýšlí, kde úbytek parkovacích míst nahradí," řekla Pánková.

Podle odborníků, které redakce oslovila, se dá s největší pravděpodobností předpokládat, že nejméně jedna strana ulice nakonec zákaz zastavení dostane. „Jinak by tady hasiči s jejich velkými auty bezpečně nemohli projet. Otázkou však je, jestli museli tu novou stanici stavět tady a nezmodernizovat tu jejich současnou," myslí si Jiří Pohanka.

Redakce Znojemského deníku se pokoušela zjistit, zda by případně auta lidí, kteří jedou na městský úřad v Pražské ulici, nemohla parkovat uvnitř policejního, velmi rozsáhlého areálu. „Občanům, kteří přijedou na úřední jednání na policii, nebo na městský úřad v budově police na Pražské ulici nabízíme možnost parkování na vyhrazeném parkovišti vně našeho areálu," naznačila policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Policisté a občanští zaměstnanci mají podle policejní mluvčí možnost parkovat svá soukromá auta uvnitř policejního areálu. „Počet parkovacích míst je dostatečný. Rozhodně však není možné, aby uvnitř střeženého objektu parkovala veřejnost," vzkázala mluvčí.

Obyvatelé zmíněných domů zatím marně čekají na řešení. „My jsme mluvili s jedním policistou, který nám řekl, že můžeme parkovat i ve všedních dnech na vyhrazeném parkovišti. Navíc další si před časem sebral katastrální úřad pro svoje klienty. Berou, berou, ale nepřidávají," dodala bydlící Zuzana Pánková.