„Celkem v nemocnici volilo 32 mužů a 49 žen. Na základě voličského průkazu volilo sedm pacientů, většina ale volila na základě zápisu ve zvláštním seznamu voličů,“ uvedla mluvčí znojemské nemocnice Petra Veselá.

Největší zájem o volby měli pacienti na oddělení dlouhodobě nemocných a na ortopedicko-traumatologickém oddělení. „Dva pacienti stihli odvolit v nemocnici v obou kolech,“ dodala Veselá.

O volbu prezidenta je podle ní mezi pacienty v porovnání s ostatními volbami zájem. Zatímco jiných voleb se účastní v nemocnici kolem dvacítky lidí ve volbě prezidenta jich bylo před dvěma týdny v prvním kole osmdesát.

V druhém největším jihomoravském městě požádalo o voličský průkaz pro druhé kolo prezidentských voleb celkem 650 obyvatel. „To je o 150 voličů více než v prvním kole,“ informoval mluvčí znojemské radnice Pavel Kovařík.

Průkaz umožňuje zájemcům volit v kterékoliv volební místnosti mimo trvalé bydliště nebo na zastupitelském úřadu v zahraničí. Volební komise ve Znojmě míří i do věznice, kde se chce voleb zúčastnit téměř 130 voličů.

Premiér Petr Fiala přišel volit ve druhém kole prezidentských voleb v pátek po třetí hodině odpoledne. Svůj hlas odevzdal v Masarykově základní škole v Zemědělské ulici v Brně.
Prezidentské volby v Brně: premiér Fiala i Schillerová řekli, komu dali hlas