O své cestě do Arménie a noci strávené v arménské Stonehedge bude v sobotu odpoledne hovořit známý znojemský cestovatel Bronislav Mikulášek. „Tomu také jako budoucímu pořadateli oficiálně předáme náš festival Cesty. Zájemci se od něj dozví informace o novém projektu festivalu Cesty světem 2015 v lednu ve Znojmě," sdělili pořadatelé.

O Jordánsku pohovoří K. Hnyková z Prahy. „Jordánsko je země nádherných pouští, divokých kaňonů, historických památek mnoha kultur a především velice přátelských lidí. Je ideální zemí pro milovníky jak divoké přírody, tak starobylé kultury. V nabatejském městě Petra a jejím okolí skalních měst a překrásných kaňonů jsme strávili celkem pět dní. Stejně dlouho jsme objevovali i krásy pouštní oblasti Wad

i Rum. Vystoupili jsme na nejvyšší horu Jordánska

Jebel umm Adaami na saúdskoarabské hranici, procházeli soutěskami se skalními mosty a zdolávali obrovské duny tvořené oranžovým pískem. Zlatým hřebem cesty byl průstup nejdelšího kaňonu Jordánska – Wadi Hasa. Jeho hluboké pískovcové soutěsky porostlé visutými zahradami s palmami a endemickými druhy rostlin doslova vyrážejí dech," napsala v anotaci na své vyprávění Hnyková.

Prosiměřičtí cestovatelé Polákovi pak přiblíží svoji cestu z

Z La Pazu do Limy krajem Inků. Další cestovatelé se podělí o své zážitky z putování po Gruzii, Arménii a Náhorním Karabachu, ale také z cest po Finsku. V neděli dopoledne se cestovatelé oficiálně rozloučí.