Ve Znojmě v sobotu druhým dnem pokračují tradiční Slavnosti Okurek. Dopoledne zahraje o deseti hodin na Masarykově náměstí pro děti pohádky Liduščino divadlo, v párty stanu začne od půl druhé Gastroshow s okurkovými specialitami. Od šesti hodin navečer bude na náměstí vyhrávat Big Band Laufen Austria a v půl deváté večer program zakončí vokálně instrumentální kvarteto Hamleti s Jakubem Wehrenbergem a Daliborem Gondíkem.

Své sklepy otevřou o víkendu jaroslavičtí vinaři v horní a dolní kolonce u Bažantice a ve Znojemské ulici. „Den otevřených sklepů pořádáme letos už počtvrté. Každý z nich bude nabízet k ochutnání tři vzorky vína. Program začne v jednu hodinu po poledni," přiblížil sobotní vinařskou slavnost v Jaroslavicích jeden z organizátorů Dušan Kudlík . K příjemnému ochutnávání vín zahrají dvě kapely.

Vinaři očekávají, že otevřené sklepy přilákají několik stovek návštěvníků. „Loni jich bylo čtyři sta, očekávám, že letos bude návštěvníků možná až k pětistovce. Poprvé totiž letos vypravujeme autobus, který pojede v jednu hodinu ze Znojma, vracet se bude večer po osmé hodině, " dodal Kudlík.

Pestrý program pro příznivce automobilových veteránů či kopané chystají rovněž na sobotu v Jevišovicích. „Podruhé pořádáme den veteránů a letos jsme ho spojili s přátelským utkáním fotbalových internacionálů s naším výběrem. Za internacionály nastoupí například Günter Bittengel, Jiří Němec, Ivo Ulich a další zajímaví hráči. Utkání začne v půl páté odpoledne, ale celý program začíná srazem autoveteránů," informoval starosta Pavel Málek. V sedm hodin navečer program uzavře taneční zábava se skupinou Vikomt.

Původně plánovaný přespolní běh nazvaný Hon na starostu museli pořadatelé odložit. „Natáhl jsem si před pár týdny vazy v koleni a špatně se mi hojí. Běh jsme proto posunuli na pivní slavnosti na konci prázdnin," dodal starosta.

Tradiční letní soutěž připravili na sobotu pořadatelé v Křepicích. „Letošní hry bez hranic začnou v deset hodin dopoledne. Pro soutěžící družstva je připraveno sedm disciplín. Část je nová, jiné už soutěžící mohli vyzkoušet v některém z předchozích ročníků," uvedli pořadatelé na obecním webu.