„Volby se na naší škole uskutečnily důstojně a bez problémů. Výsledek odpovídá jak celostátním číslům Studentských prezidentských voleb, tak předpokladům o volebním chování," hodnotil výsledky z Uhelné učitel Jaromír Příkazský, který volby ve škole pomáhal organizovat.

Na Uhelné hlasovalo sto jednasedmdesát studentů. Za vítězným Franzem následoval s odstupem bývalý premiér Miloš Zeman s téměř pětadvaceti procenty hlasů a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg s devíti a půl procenty.

Jeden z favoritů volby, někdejší předseda úřednické vlády Jan Fischer, dostal sedm procent hlasů. Nezávislá kandidátka Táňa Fischerová a zástupci dvou největších partají, Jiří Dienstbier a Přemysl Sobotka, brali každý po méně než pěti hlasech a Zuzana Roithová dostala hlas jediný.

Na pedagogické škole a gymnáziu v Pontassievské hlasovalo přes sto padesát studentů, zhruba třetina těch, kteří už volit mohli. I zde vyhrál Franz s devětatřiceti procenty. Lépe než na učilišti se vedlo Janu Fischerovi, který s jednadvaceti procenty dosáhl na druhé místo. Třetí příčku obsadil ministr Schwarzenberg se sedmnácti procenty hlasů. Shodně sedm procent brali Zuzana Roithová a Jiří Dienstbier.

Miloš Zeman studenty zřejmě oslovil výrazně méně než učně. Získal přes pět procent hlasů. Propadla Táňa Fischerová, na kterou zbyly tři hlasy. Přemysl Sobotka získal jediný. „Studentské volby byly na naší škole poprvé a za celou komisi mohu tvrdit, že jsme s účastí spokojeni. Tyto volby považujeme za skvělou příležitost k vyjádření názoru i před plnoletostí," řekl člen volební komise Jiří Čírtek.