Nejprve rozezní prostory vranovského kostela Nanebevzetí Panny Marie pěvecký soubor Sonitus z Písku. A to tuto sobotu od 18.00 hodin. Týden nato potěší všechny milovníky chutných ryb výlov Jejkala. Tamní dva chovné rybníky vyloví v sobotu 24. října.

Se zatahováním sítí začnou v devět dopoledne a zvána je tradičně široká veřejnost. V místě se totiž podobně jako v minulých letech uskuteční doprovodný program a lidé si budou moci čerstvě vylovené ryby hned zakoupit. „A zájemci mohou také vidět práci rybníkářů při samotném výlovu a na místě budou moci ochutnat nejen rybí speciality. To vše při muzice," zvou organizátoři.

Soukromé rybníky U Jejkala se nachází zhruba tři kilometry od Vranova nad Dyjí u lesa, přímo v Národním parku Podyjí.

Poslední říjnovou sobotu pak bude na Vranovsko lákat Svatohubertská mše. Už čtvrtý ročník se uskuteční i tentokrát u Kaple Panny Marie Ochranitelky Maria Schütz poblíž vranovského zámku. Začátek bude v 11.00 hodin.

Akci pořádají Lesy ČR, společenství Fatym, Myslivecké sdružení Vranov a městys Vranov nad Dyjí. Mše vzpomene ty, kteří měli nějaký vztah k myslivosti a uskuteční se i k poctě sv. Huberta, patrona všech myslivců a lesníků.