Volby v městečku vyhrálo Sdružení pro Jevišovice nynějšího starosty Pavla Málka. „Mám radost, že nám voliči opět dali důvěru. Nejde jen o to, že jsme vyhráli s naším sdružením, v zastupitelstvu jsme spolupracovali prakticky všichni a voliči myslím ocenili, co jsme za čtyři roky udělali. A zřejmě i proto všichni zastupitelé své mandáty obhájili," hodnotil výsledky dosavadní starosta Málek.

Současně vyjádřil naději, že povolební vyjednávání ve městě budou snazší než před čtyřmi lety. „Myslím, že jsme poučení, sedneme si ke stolu a budeme se snažit co nejdříve začít pracovat pro město," poznamenal Málek s tím, že nejspíš bude opět kandidovat na starostu.

Spokojený byl i Radoslav Hubatka, lídr komunistů, kteří byli druzí na pásce. „Výsledky naplnily naše očekávaní, proto volby hodnotím kladně," řekl dosavadní místostarosta Hubatka.

Ani on nečeká velká povolební dramata. „Většina zastupitelů je zvolena znovu. Byl to dobrý tým, proto myslím, že bychom pokračovat v tom, co jsme začali. Očekávám že se domluvíme a pojedeme dál," dodal Hubatka.

Pokračování rozdělané práce zmiňovali i lidé, které Znojemský deník oslovil při předvolební inventuře v městečku. „Je to tady celkem v pořádku, vedou to dobře. Důležité je dodělat kanalizaci, na to čekáme," řekla například Božena Vítková.

Volby v Jevišovicích vyhrálo Sdružení pro Jevišovice starosty Málka s jednatřiceti procenty před komunisty s šestadvaceti procenty . Následují lidovci se čtyřiadvaceti a sdružení Za rozvoj Jevišovic s osmnácti procenty. Vítězové berou tři židle, ostatní po dvou.

Starosta Pavel Málek vede město od roku 2008, v zastupitelstvu zasedne opět i jeho komunistický předchůdce Oldřich Kukla, kterého ze sedmého místa poslaly k mandátu křížky voličů.

Málek minule kandidoval za občanské demokraty se stanou se ovšem rozešel kvůli zklamání její politikou a nyní vedl sdružení zaštítěné hnutím STAN.