Návštěvníci Aqualandu Moravia v Pasohlávkách na Brněnsku za celodenní vstupné letos zaplatí 1099 Kč. „Oproti ceníku ze zimy je cena vstupenky u dospělé osoby o sto korun vyšší a odpovídá poskytnutým službám. Návštěvníci mají k dispozici téměř třicet tobogánů a skluzavek, šestnáct bazénů, šatní skříňku, parkování na vyhrazeném parkovišti, lehátkový servis, službu sušení plavek, službu dobíjení telefonů, animační programy a vystoupení umělců dle aktuálního programu," vyjmenoval Tomáš Svoboda, marketingový manažer Aqualandu Moravia.

Modernějším koupalištím dává přednost Denisa Fárková z Brna. „Z hlediska hygieny se v nich cítím lépe. Vesnické koupaliště mi nevadí, když vím, že používají čistou vodu přímo z řeky. V Aqualandu Moravia jsem byla nedávno. Platila jsem 999 korun a to mi přijde tak akorát, víc bych za vstup nezaplatila,“ svěřila se mladá žena.

Absolventi výsadkového kurzu zvládli seskok padákem i slanění z vrtulníku.
Vojáci ve Vyškově absolvovali kurzy odstřelovačů i výsadkářů. Podívejte se

Za pár korun se letos zchladí lidé na koupališti ve Vnorovech na Hodonínsku. „Ceny jsou stejné jako loni, tedy dospělí padesát korun a děti do patnácti let dvacet korun. V ceně celodenní vstupenky mají velký plavecký bazén, menší bazén pro neplavce s atrakcemi pro děti a také brouzdaliště pro nejmenší. K opalování a odpočinku je zde dostatek místa na přilehlé travnaté ploše,“ řekl provozovatel areálu Josef Motyčka.

O deset korun více než v minulém roce zaplatí návštěvníci koupaliště v Trstěnicích na Znojemsku. „Dospělí zaplatí za celodenní vstupné padesát korun, děti čtyřicet. Ceny jsou i tak nízké, protože to doplácíme z našeho rozpočtu a jsme rádi, že nám sem jezdí lidé,“ uvedla trstěnická starostka Jana Smejkalová.

Mikulovské Pivobraní. Ilustrační foto.
Pořadatelé na jihu Moravy mají nervy nadranc. Lidé na akce prostě nechodí

Brněnský ekonom Petr Pelc předpokládá další navyšování cen vstupného do bazénů na jižní Moravě. „Náklady koupališť rostou, takže se dalšímu zdražení zřejmě nevyhnou. V případě pozitivního vývoje ekonomiky se u těch větších a dražších zařízení dá očekávat i zlevnění vstupného, což u těch levnějších nečekám. Tam pokud dojde k nárůstu ceny, tak to bude trvalá změna,“ informoval ekonom.

Aqualand Moravia se od začátku podle ekonoma zaměřoval na movitější část populace. „Jejich ceny byly už před pandemií vyšší ve srovnání s ostatními. Určitě se najdou návštěvníci, kteří si rádi za vstupné připlatí, aby získali větší komfort. Navíc aqualand nabízí celodenní program pro návštěvníky oproti vesnickým koupalištím, která jsou méně časově náročná a chodí tam především místní,“ doplnil Pelc.