Podle opozičního zastupitele Jiřího Kacetla je vrácení pozemků příznak toho, že Léry zanikají jako potenciální rozvojová zóna. „Vidíme na tom, že se původně zamýšlený systém začíná bortit. Léry zůstanou rozparcelovanou změtí vlastnických vztahů, rozvojové možnosti ztrácí a už je nikdy nezískají," komentoval Kacetl rozhodnutí vlastníka.

Starosta Vlastimil Gabrhel oponoval. „Už když jsme o Lérách začínali jednat, bylo tam patnáct vlastníků pozemků spadajících do oblasti, jíž se týkala zpracovaná studie. Bohužel se na ně při diskusích o lokalitě zapomínalo. Nevím proto, co by se v dané lokalitě bortilo. To, že je tam nyní místo patnácti vlastníků osmnáct, není podstatná změna," argumentoval starosta.

Zdůraznil přitom, že pro budoucnost lokality je podle něj klíčové jednání všech zúčastněných. „Bude zapotřebí, aby si všichni vlastníci sedli ke kulatému stolu a jednali o společném postupu a řešeních. Jsme kdykoliv připraveni takovým jednáním napomoci a účastnit se jich, pokud za námi vlastníci přijdou," dodal starosta.