Použitelné jsou i další druhy. Zajímavé zpestření mohou představovat i semínka některých opomíjených planých druhů. Výtečné jsou podle Němce například semínka máku vlčího, která se podrcená v hmoždíři skvěle hodí na posypání slaných tyčinek z listového těsta. Teď je navíc vhodná doba na přípravu bohémského typu absintu. Začíná totiž kvést pelyněk pravý, jedna ze tří důležitých ingrediencí pro jeho přípravu. „Chce to trošku experimentovat a budete odměněni zajímavou chutí, nádhernou modrozelenou barvou z vyluhovaného chlorofylu a hlavně oceníte jeho léčivé účinky," popsal botanik. Kdo se chce dozvědět víc, může tuto sobotu vyrazit s odborníky do přírody Podyjí na komentovanou vycházku, která bude na téma Plané rostliny k jídlu. Sraz zájemců je v 9.30 v Havra­níkách u kostela.