Balík žádostí o státní podporu na různé projekty projednala v úterý Národní rada pro sport. „Rada projednala návrh ministra, ve kterém ohledně Znojma žádná změna již nebyla, což znamená, že dotace je schválená," informovala mluvčí ministerstva Klára Bílá.

Úplný konec schvalovací procedury to však ještě není. Do věci se totiž podle deníku Aktuálně.cz vložil poslanec a člen rady Jiří Holeček, který z různých důvodů pochybuje o sedmadvaceti předložených žádostech. „Mezi položkami, které jsem zpochybnil, je například fotbalový stadion ve Znojmě či dotace do tenisových klubů Sparta a Prostějov," řekl internetovému deníku Holeček.

Mluvčí Bílá potvrdila, že členové rady právo vznést připomínky mají. „Zatím o žádném případu nevím, ale členové rady mohou ministrovi doporučit prověření účelovosti té či oné dotace. Takové zkoumání by předcházelo případnému poskytnutí dotace a výsledek bychom měli znát do několika týdnů od podání podnětu," doplnila mluvčí.

Šéf znojemského fotbalového klubu Ota Kohoutek komentoval poslední vývoj velmi zdrženlivě. „Podle mých informací se celá záležitost vyvíjí pozitivně, o nových komplikacích slyším poprvé. Musím ovšem zdůraznit, že vyřizování dotace je zcela mezi městem a ministerstvem. Já se teď věnuji především sestavování kádru na novou sezonu a to mě docela vytěžuje," uvedl Kohoutek a připomněl, že žádost města je postavená tak, že stadion využijí i školy, atleti, mládežnické týmy. „A my budeme rádi, když nám město na něm umožní i nadále hrát," dodal Kohoutek.

Poněkud unaveně sleduje další peripetie opoziční zastupitel a bývalý plavecký olympionik Květoslav Svoboda. „Pořád trvá nejistota, začínám mít dojem, že jde o politický humbuk, do kterého se sport nechal zatlačit. Bohužel městu se shánění dotací nedařilo, byl bych rád, kdyby alespoň tenhle projekt dotáhlo do konce. Přijde mi ale nepřiměřené, aby město dávalo třicet milionů ke čtyřiceti dotacím. Pokud to tak skutečně dopadne, asi bychom vše měli znovu zvážit a stadion pro sportovce zmodernizovat třeba na etapy," uvažoval Svoboda.

Znojemští fotbalisté odehráli premiérovou sezonu v nejvyšší soutěži, po dramatické koncovce nakonec sestoupili zpět do druhé ligy. Celý ročník odehráli v Brně, protože znojemský stadion nesplňuje prvoligové parametry.

Z potřebných úprav je zatím hotový trávník s instalovaným vyhříváním. Na další části plánované modernizace, tedy rozšíření a modernizaci tribun, umělé osvětlení a kotelnu pro vyhřívání město zatím bezvýsledně shání dotaci.