Radní měli přípravu bazénu na stole na své poslední schůzi počátkem týdne. Rozhodli, že ve hře zůstanou obě varianty. „Rada města souhlasí, aby byl objekt krytého bazénu navržen tak, aby umožnil umístění plaveckého bazénu ve variantách o šesti i osmi dráhách. V dokumentaci pro územní řízení bude navržen bazén osmidráhový," napsali do schváleného usnesení radní.

Potěšili tím Bronislava Mikuláška, zakladatele spolku Znojemští plavci. „Je to rozhodnutí, kterému mohu jen zatleskat, protože je velmi rozumné. Snažili jsme se prostřednictvím našich přátel apelovat na představitele města, aby postavili takový bazén, kde si bude moci zaplavat i veřejnost ve více než jen dvou drahách," řekl Mikulášek a dodal, že ho jen mrzí, že město nezastřešilo už plovárnu, když ji před lety v Louce stavělo.

Již dříve se pro osmidráhu vyslovil i trenér znojemských plavců Jiří Kyněra. I on poukazoval na plavání pro veřejnost, ale také předpoklady pro konání plaveckých soutěží. „Bylo by ideální uvažovat o osmi drahách. Jednak proto, abychom mohli uspokojit zájem veřejnosti a také kvůli nárokům plaveckého svazu. Ten už totiž nezařazuje bazény o šesti drahách do programu mistrovství republiky ani u žactva, ani u dospělých," upozornil před časem Kyněra.

Podle místostarosty Jana Groise velké projekty během příprav doznávají změn. „S plavci jsme, pokud vím, o téhle záležitosti jednání neměli, mohu říct jen tolik, že krytý bazén je velká městská investice a je přirozené, že se během příprava stále zvažují všechny varianty," řekl Grois.

Zpracování projektu pro nový krytý bazén v Louce zadali radní letos v červnu. „Znojmo potřebuje technologicky kvalitní krytý bazén, který bude kapacitně vyhovovat požadavkům veřejnosti, rodin s dětmi i sportovní mládeže. Stávající Městské lázně s jistotou dosluhují, což si dobře uvědomujeme, vybudování nového krytého bazénu však znamená obrovskou časovou i finanční investici," řekl tehdy starosta Vlastimil Gabrhel.

Podle zadání města mají projektanti nakreslit tak, aby obsahoval kondiční bazén, brouzdaliště a zázemí s vířivkou. Projekt město potřebuje, aby mohlo shánět dotace.