Pravidelné návštěvníky kluziště oznámení zarazilo. „Když jsem se dozvěděla, že kluziště tuto zimu nebude, hodně mě to překvapilo. Už loni fungovalo jen napůl a několikrát jsme šly s dcerou bruslit a kluziště bylo plné vody a mimo provoz," poznamenala Alena Kučerová, která chodívala bruslit každou zimu.

Příležitost k nasazení bruslí jí bude scházet. „Je to škoda, protože Znojmo jinou venkovní zimní zábavu nenabízí. Navíc jsme chtěla dceři pořídit na Vánoce nové brusle, musím tedy dárek přehodnotit," dodala.

Podle mluvčí znojemské radnice Zuzany Pastrňákové je výluka kluziště nutná. „Oprava chladícího zařízení a kompresoru je nutná, ale nákladná. Proto letos kluziště u Sokolské otvírat nebudeme, ale nabídneme možnost k bruslení na zimním stadionu," řekla mluvčí.

Ředitel Správy nemovitostí, pod kterou spadají městská sportoviště, Tomáš Šturala ujišťoval, že příležitostí k bruslení na stadionu bude víc než v minulých letech. „Počítáme s tím, že pro veřejnost otevřeme více hodin bruslení na zimním stadionu, než obvykle bývá, abychom zájemcům umožnili bruslení v co největší možné míře," uvedl Šturala.

Ne všechny zájemce o bruslení, ale stadion láká. „Na zimní stadion určitě chodit nebudeme, máme rádi bruslení pod širým nebem. Navíc vzhledem k těm pár hodinám týdně, co stadion pro veřejnost obvykle nabízí, je tam pokaždé plno," poznamenala Kučerová.

Správce sportovišť a zastupitel Květoslav Svoboda zdůraznil, že výměna technologie už byla nutná. „Firmy nám nabízely jen půlroční záruku, proto plně souhlasím s rozhodnutím rady města pořídit novou klimatizační jednotku. Bude ale stát přes milion korun, proto je zapotřebí nákup posunout do příštího roku. Chápu, že chybějící kluziště lidem vadí, ale museli jsme řešit složitou situaci." řekl Svoboda.