„Velikonoční trhy v pondělí zahájí svým koncertem Věra Martinová. Na stejném pódiu zahrají na Zelený čtvrtek Greenhorns s Janem Vyčítalem. Na Velký pátek zazpívají křesťanské písně chvály členové Evangelické církve metodistické Znojmo a v sobotu vystoupí skupina Roxette Revival," popsala bohatý program na Horním náměstí jedna z organizátorek Jana Alexová.

Kromě hudebníků se představí na Horním náměstí také děti z mateřských, základních a středních škol a kroužků. Na jejich vystoupení se mohou lidé zajít podívat od pondělí do středy.

Od čtvrtka do neděle bude Horní náměstí patřit hercům. Divadelní soubory zahrají pohádky pro děti. Hlavně mladší diváci se mohou těšit na populární Bravo team Brno a jejich rytířskou pohádku či Komedianty na káře.

Na Masarykově náměstí budou soustředěny stánky s občerstvením, tradičními řemesly a ohrada s živými zvířaty. „Na náměstí se také uskuteční prezentace dovedností studentů znojemských škol, o kterou měly letos školy velký zájem, a také soutěže pro děti," dodala ještě Jana Alexová.

Spojnici obou náměstí, ulici Obrokovou, ozdobí břízky s Velikonočními dekoracemi.

Poslední hudební vystoupení před Velikonočním pondělím bude koncert duchovní hudby v podání Pěveckého sdružení Vítězslav Novák, který se odehraje v kostele sv. Mikuláše od půl šesté odpoledne.

Další atrakcí, na kterou se mohou návštěvníci těšit, je Velikonoční vláček. Ten bude zdarma vozit zájemce historickým centrem města každý den, po dobu Velikonočních trhů, od čtyř do šesti hodin odpoledne.

K oslavě Velikonoc se připojí také ve Znojemském podzemí. V sobotu se v podzemních chodbách uskuteční Podzemní veselé hrátky s kočkami a koťátky s tradičním sbíráním vajíček, a to od desíti hodin dopoledne.

Výběr z programu
25. 3. koncert Věry Martinové & Jamie Marshall a spol. na Horním nám.
26. 3. Cimbálová Muzika Vojtěcha Konečného na Horním nám.
27. 3. hudební skupina Sešup na Horním nám.
28. 3. Greenhorns s Janem Vyčítalem na Horním nám.
Zpívané pašije Pavla Hladkého, kostel sv. Jana Křtitele
30. 3. Roxette Revival na Horním nám.
31. 3. Velikonoční koncert duchovní hudby, kostel sv. Mikuláše

Zdroj: www.znojmocity.cz

TOMÁŠ HAMBÁLEK