Orli dostali na zdárný rozlet už v patnácté sekundě přesilovku, ale nic z ní nevytěžili. Sotva se Vítkovice objevily v plném počtu, sevřely hosty v útočném pásmu, ale Jurečkův výpad přečetl Trvaj. Kolem znojemského gólmana se točilo téměř všechno důležité. Domácí měli v první části více ze hry, ale Trvaj byl vůči všem střeleckým pokusům imunní. Vyzrál na něj jedině čerstvě osmnáctiletý Szturc, který v 13. minutě při svém druhém extraligovém startu udivil šikovnou stahovačkou a přesným švihem do pravého horního růžku.

Velkou šanci hosté promarnili v nástupu do druhé části. Jurečkovi ujel Plášek, jeho střela však cinkla pouze o horní tyčku. Jen pár chvil na to z netradiční parkety na modré čáře napřáhl Hubáček a Trvaj nereagoval. Druhý gól nastartoval Vítkovice k zřetelnějšímu tlaku. Brankové vyjádření ale nepřišlo, další z domácích mladíků Strapáč totiž ve 26. minutě trefil jenom tyčku.

Zpod kontroly se zápas výběru kouče Fryčera vymkl v koncovce druhé části. Benjamínek Sedlák se při svém druhém střídání z defenzívy vydal na útočný výlet, chyběl však vzadu a hosté nemohli nájezd v přečíslení sehrát lépe; Erat nabil do druhé vlny Selingrovi, který z voleje nekompromisně zavěsil. Selingrův stimul Jihomoravany znatelně vybudil. Od té chvíle byli hosté všude dřív a exvítkovický Procházka málem o minutu později i srovnal, jenomže Pince před jeho otočkou ochránila boční síť.

I v třetí části bylo Znojmo jednoznačně lepší a aktivním napadáním šlo vstříc vyrovnání. Na holi už ho měl Procházka, ale Pinc včas vysunul beton a Plášek doklepl puk do tyčky. Prosadil se až Kucharczyk, který využil vítkovické chyby při střídání a sólo bezpečně proměnil střelou na Pincovu vyrážečku. Mohl to být obrat v rekordním čase. Omámené Vítkovice pustily stejného hráče ihned po buly v osamění na Pince podruhé, ale Kucharczyk tentokrát se střelou mezi betony neuspěl.

Typicky remízový zápas měl nakonec neskutečnou pointu. Šest vteřin před koncem řádné doby se vhazovalo ve znojemském pásmu, Dopita sice vyhrál puk, ale za Trvajovou brankou ho Krenželok na náhodu odpálil směrem k modré čáře, kde se do něj bez přípravy opřel Burger a jeho rána doplachtila se závěrečnou sirénou do sítě. Rozhodčí u videa po krátké kontrole gól uznal.